Trabanco Sidra Natural

trabanco, korkskruv i naturkorken, karlströms maltHur jag än vänder och vrider på mig så är burkar fula och flaskor är snygga. Speciellt med naturkork i. Det blir direkt en viss klass över det hela. Jag vet och jag vet att ni vet att förpackningen inte säger det minsta om innehållet men mat och dryck är subjektiva upplevelser där runt omkringarrangemanget spelar stor roll. Med vem, var, under vilka förhållanden. Att årstiden och väder påverkar hur en öl, eller i detta fallet en cider, upplevs är inte bara runtomkringfaktor men detta med själva behållaren är det. Eller faktiskt inte, jag hör de dem som tror att burkar är det bästa för drycker. Generellt sett alltså men inte när de ska stå på bordet.

Hursom, den här cidern avsmakades i absolut bästa sällskap, nämligen ost. Detta var en cider med mycket smak. Lätt brötig och jag kan inte låta bli att fundera på om tillverkaren har tänkt sig sin cider så här. Det blir liksom en slags brettjäst cider vilket det säkerligen kan vara. Det står Natural på flaskan och jag gissar att det kan betyda att den är spontanjäst. Fast det vet jag inget om.

Mycket smak och inte bara äpplen nu. Kryddig, pepprig, apelsinskal. Väldigt torr och knappt en gnytta sötma. Lite fylligare cider och en kraftig, mäktig fruktsyra.

Spännande med denna spanska cider, jag är inte helt övertygad av den men det ska bli spännande att öppna flaska nummer 2.

trabanco, upphäld, flaska, naturkork, ost, karlströms malt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s