Shape Shifter – Fourpure

shape shifter, fourpure, burköl, karlströms maltBack in routins. Bloggen har blivit lite lidande kan man lugnt säga. Mer än en månad sedan det senaste inlägget men nu ska det bli ändring. Så är min tanke hur som, sedan vet man aldrig riktigt. Jag ska inte trötta ut er med mitt privatliv utan helt simpelt kasta mig över Fourpure West Coast IPA som de har döpt till Shape Shifter. ”Agressive dry hopping with Citra, Mosaic & Centennial” står det på burken och jag kan inte hjälpas att förundras över hur torrhumlingen har exploderat och fullständigt förändrat ölvärlden. Torrhumling är långt ifrån ny teknik men med alla dessa sorters humle från Nya Världen med sina underbara aromer så har det fått helt underbara resultat. Som i denna VästkustIPA. Spring nu inte iväg och köp er en burk och förvänta er något extra ordinärt och otroligt. Nej, snarare massivt normalt. Detta är vad vi har vant oss vid och numera hoppas på alternativt förväntar oss.

Färg: Tunn, halmgul, kritvitt skum som ligger kvar en stund efter upphällningen

Arom: Den här ölens styrka, vackert komponerat med mango, aprikos, och en tilltalande nivå av frisk vårdoftande barrskog. Jag brukar inte gilla när det luktar för mycket tallbarr men här är det trevligt.

Smak och munkänsla: Lite för tunn, lite för mycket beska gör att detta inte blir så bra som aromen skvallrade om. Lite mera maltighet, mera tyngd i kroppen, ett kraftigare stöd för humlen att klättra på hade varit bra. Att den är lite väl torr bidrar obalansen. Bara uns av mera restsötma hade gjort stor skillnad.

Eftersmak: Lång, härlig beska som bara ligger kvar och rullar runt så där gott i munnen

Summering: Bra öl, jag har en burk till att testa men jag kommer nog inte återvända till den av den enkla anledningen att det inte är min öl. Jag tror inte att den kommer bli lätt att hitta bra matkombinationer till den, det är en sällskapsöl, före maten öl. Möligen att vackert väder, 23 grader varmt och grilltider kommer att lyfta den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s