Fuller’s Winter Brew

Det är egentligen en helt underbar tid vi har just nu. Mysigt, murrigt, tändaljusvänligt och det känns inte alls konstigt att sätta sig nere vid brasan på kvällen och sippa på en Winter Warmer. Jag plockar med mig lite medvurst från Claessons, vår lokala charkuterist, som är gjord på älg. Även en bit Chaumes och Saint Agur får höra ihop. Sitter oh värmer mig vid brasan, sippar försiktigt först för att sedan ta giriga klunkar. Detta är en halvlitersflaska så jag kan unna mig detta.

Vackert mörkt mahoneyfärgad. Tjockt skum som stannar kvar på överläppen när man tar de stora klunkarna. Det gör inget för jag sitter själv och kan slicka mig om läpparna.

Det märks att temperaturen sjunker i takt med att årets dagar börjar ta slut. Ölen är inledningsvis lite för kall och jag eldar lite för försiktigt. När den har värmts upp så kommer dock de maltiga tonerna fram, kompletterad med en knäckig fruktkaka. Mjuk, fyllig och värmande munkänsla. Kraftig sötma, julkryddig. Både nejlika och apelsinmarmelad kliver fram i inledningen men sedan kommer humlebeskan arm i arm med toner av bränt socker. Medellängd på eftersmaken.

Riktigt trevlig öl, helt i klass med St Peter Winter Ale. Mils skillnad mot Sheperd Neames variant. Jag förstår att George Young var väldigt nöjd med denna.

Fuller's Winter Brew, glasflaska, ölglas, eld, Karlströms Malt
Mmmm, jag tar en bit rostbiff till sista klunkarna samtidigt som brasan falnar

2 reaktioner till “Fuller’s Winter Brew

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s