Sheperd Neame Christmas Ale

Hisilicon Balong

Sheperd Neame Christmas Ale, oöppnad flaska och ölglas, Karlströms MaltSäga vad man vill om den här ölen men vacker som en sydengelsk juldag är den. Vad kan man säga mera? Massproducerad medelmåttig öl? Jovisst kan man det och någonstans i folks medvetande så tror de att jag inte dricker sådan öl, inte ens om jag blev bjuden på den. För bara två veckor sedan var det en person som visade mig en bild på just Sheperd Neame Christmas Ale med orden ”Fast du dricker väl aldrig sådana här öl?” Klart jag gör och absolut om jag blir bjuden. Sheperd Neame Christmas Ale blir kanske aldrig någon favorit hos mig men det är en enkel och harmlös öl som inte sticker ut i något avseende utom möjligen alkoholhalten. Jag vet inte om det finns någon ”ekonomisk lag” men nog måste det vara lättare en sälja stora volymer av någonting, oavsett vad det är, om få människor kan reta upp sig på produkten.

Vacker öl som sagt. Lite ljusare ett medelvärdet för julöl, vackert kopparfärgad. Skummet ligger kvar en stund men faller ihop till ett tunt lock.

Aromen är fylld av karamell, torkade frukt, rostat bröd. Smaken stämmer bra ihop med aromen och texturen är kraftig och fyllig. Det är en öl som tar plats. Lite torrare smak men i eftersmkaen kommer maltsötman med full kraft.

Det här är inte alls illa, snarare förrädiskt lättdrucket och om man har tänkt sig en lite sturskare traditionell engelsk bitter/strong ale så kommer denna leverera till julbordet.

Varuprov, undertext

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s