Mera formspråk, mera kartongprat – trälådor och en plåtlåda?

Innis Gunn 15, Fuller's Imperial IPA, Pappkartonger, Karlströms MaltDetta med formspråk är roligt. Jag kan inte så mycket om det, som så mycket annat som jag uttrycker åsikt om men man behöver inte kunna allt för mycket för att veta vad man tycker om. Ta detta med kartonger. Syftet är givetvis att skapa en aura av lyx och öl kan sannerligen vara lyxigt men tjänar ölen något på ”lyxen” eller blir det bara ett miljöproblem? Smaken är personlig och det är okej att vara astringent.

Ser det snyggare ut med en rad vintagekartonger än om det är flaskor? Jämför bilderna på, själv tycker jag inte det. Kartongen kommer i bästa fall bevaras väl men det är troligt att den får skavanker vid lagring. I sämsta fall blir kartongen helt sunkig och sänker hela totalintrycket. Fast, ska man verkligen bedöma en öls förpackning idag efter hur den kommer att se ut med tio års lagring i min medelmåttiga källare? Det tycker jag definitivt. Vintage Ale är en lagringsvänlig öl så absolut att man måste ta detta i åtanke.

Mariestads Emmerporter, plåtlådan, Karlströms MaltTrälådor då? Hur är det med dessa, borde vara helt uteslutna skulle man kunna tycka. Här svänger jag helt om men mest för att jag kan se framför mig vilken underbar presentförpackning som en trälåda är. Även en plåtlåda har dessa kvalitéer men man vill givetvis ha en som är märkesneutral och som kan användas gång på gång. Det kan gå bra med ett specifikt märke också på trälådan men det ska inte vara ölmärke. Jag tänker mig en trälåda som det står t.ex. St Peter’s på och så kan man stoppa i vilken flaska från dem som man vill. Ska jag välja så får det bli en trälåda fast bara om jag ska ge bort ölen i present.

Humm, jag hade ingen bild på en trälåda. Jag borde haft en med Mariestadsöl där också men icke…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s