Lite mera information om Samuel Smiths Yorkshire Stingo

Jag tyckte den var en riktig höjdareöl och när jag skrev om den till bloggen så poppade upp lite frågor. Dessa skickades prompt till Brill som är deras svenska distributör och så kom det svar från Samuel Smith på Samuel Smith (otroligt passande namn, eller hur). Jag klipper in frågor och svar direkt.

Karlströms Malt: The Stingo is matured in casks and then I assume that casks are blended together for bottling and not ”single cask”.
Samuel Smith: That is correct

Karlströms Malt: How big is each batch?
Samuel Smith: It varies but it is generally in the region of 60 hectolitres

Karlströms Malt: What is the size for the casks?
Samuel Smith: 160 litres

Karlströms Malt: In what condition are the casks stored?
Samuel Smith: In our underground brewery cellars where we are able to maintain a constant temperature of around 12 degrees

Karlströms Malt: Do you sometimes bring in totally new casks or is it always used?
Samuel Smith: We always use used casks. Some of these are over one hundred years old

Karlströms Malt: Is the base beer a beer of it’s own or a partigyle?
Samuel Smith: It’s a beer of its own

Karlströms Malt: How often is it brewed?
Samuel Smith: Normally twice a year

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s