St Peter’s Winter Ale

Varuprov från GalateaSt Peter's Winter Ale, ölflaska, Karlströms MaltVintern närmar sig med stormsteg och det har jag inget emot men att vi ska dra igång julförberedelserna känns konstlat. 1 november, innan vi ens har firat Allahelgona?

Nåväl, ska man nu börja fira in julen så varför inte dra på med något av det bästa först?

St Peter’s Winter Ale är bara så god som en winter ale ska vara. Halvliterflaska som det är så kan man kosta på sig rikliga klunkar precis som jag och en av mina trognaste läsare har kommit överens om att man gärna vill med en viss typ av öl. Kanske lite väl alkoholstarkt nu för detta men man får anpassa antalet klunkar per tidsenhet istället. Detta kan dock vara nog så svårt när ölen är mjuk, fyllig och riktigt maltig. En balanserande beska, väl tilltagen sötma och full med smaker som bara antyds. Mörk choklad, apelsinskal, kaffe, rostat bröd, lakrits och en lätt syrlig ton.

Dessutom har St Peter världens underbaraste flaska.

Läs gärna vad jag har tyckte tidigare år, St Peter’s Winter Ale är något av en klassiker

Varuprov, undertext

6 reaktioner till “St Peter’s Winter Ale

  1. Jag tycker mycket om den, drack årets första igår, frågan är om årets upplaga inte är lite extra god?

  2. Har köpt en flaska de senaste jularna men årets var ingen höjdare. Ingen kolsyra alls. Skummet försvann inom 1 minut. Tråkig smak.

    1. Riktigt så illa tyckte jag nog inte att den var 2019 men jag kan förstå att vissa vill ha mera kolsyra. Skumm bekymrar mig mindre och jag minns inte ens hur det var men smaken var en aningen ”tunn” och med lite metallisk ton. Bra öl men långt ifrån fantastisk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s