Days of Creation – igen

Days of Creation, Thornbridge, Karlströms Malt, ÖlflaskaJag köper gärna två flaskor av varje sort som kommer på bolaget för att pröva den vid minst två olika tillfällen. Kanske två sorters mat, två olika tillfällen, medan jag är på olika humör. Fast jag har nog inte tänkt mig att det ska gå ett helt år mellan gångerna. Nu var det dags att smaka Days of Creation från Thornbridge igen. Jag har faktiskt ytterligare en flaska kvar av den i källaren. Ser jag fram emot att få pröva igen, kanske om ytterligare ett år?

En anledning till att det har dröjt var min upplevelse att den var lite väl aggressiv i sin syra. Det har inte mjuknat något avsevärt i denna flaskan. Kanske mjuknar aldrig syran? Jag har ingen större erfarenhet av att lagra syrliga öl.

Svagt skum, lite mörkare färg, vackert blank röd färg.

Vilken fantastisk arom, helt underbar. Syrligt, vinäger, calvados, fruktigt, aprikoser och övermogna äpplen. Jordigt och brötigt. Riktigt lockande.

Väldigt syrligt och jag parar direkt ihop den med ungsrostad potatis, getoströra med rödbetor samt fläskkottlett. Speciellt getosten gifter sig fint i det hela. Riktigt trevligt med syrligheterna som faktiskt mjukar upp varandra, rödbetssmaken som blandar sig med ölens röda frukter. Hallon, vinbär och så kommer en svag beska uppepå detta. Det blir som en våg av sommar sveper in i mitt kök denna kurrande novemberdag som annars är fylld med dimma, dis och tunga, mäktig höst.

Hisilicon Balong
Skogspromenad med labradoren Brumma, lunchtid, 8 november

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s