Buxton har ett underbart formspråk

En personlig åsikt men det är givetvis hela bloggen fylld av. På något vis känns mina analyser av öl inte riktigt lika personliga som det jag nu kommer skriva. Ett rent tyckande om etiketter. Kanske borde jag utveckla mina smakrecensioner så att de går mera åt det personliga hållet.

Buxton med den fantastiska Trolltunga, den mäktiga King Slayer och den ännu tyngre Ring your mother, den lättdruckna Myrcia och inte minst Superluminal som de tog fram ihop med Stillwater.

Deras etikett kan mycket väl ha varit det första med knottrigt papper jag fick kontakt med. Jag har alltid gillat känslan de har där och det har inte blivit sämre med att deras formspråk på etiketterna har utvecklats.

Från början var det ganska blanka och pråliga etiketter men snart kom det mera matta, lite avskalade fast med tydliga färger och högkonstrika bilder där motivet var monocromt. Nu har man istället målningar med visst drag av Edward Hoppers verk. Namn och etikett i skön samstämmighet plus att etiketternas taktila och färgskalan är väl avvägda. Bra öl, generellt sett, blir knappast sämre av snygg förpackning.

Buxton Brewery, Highland, Karlströms MaltVilka brittiska förpackningar gillar ni läsare? Det vore roligt att få höra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s