Hösten är äpplenas tid

Äpplen och Cider, Bulmers, Karlströms MaltTveklöst är det så att hösten och äpplen är väldigt tätt sammankopplade. Av äpplen kan man göra äppelmos och lägga på havregrynsgröten. När hösten kommer skiftar jag över från filmjölk till havregrynsgröt till frukost. Av äpplen kan man göra äppelpaj. Fantastiskt gått och en helt annan sak när det görs med Ingrid Marie från trädgården än när man gör det på lite hårda, enkelspåriga ”köpeäpplen”. Med äpplen kan man förhöja smaken på en köttgryta, ungsbakad falukorv eller ge ungspankakan lite höstkänsla. Av äpplen kan man göra cider men då blir det lite mera stopp med samhörigheten med hösten. Cider är en lätt dryck, serveras gärna sval och den har stark sommarvib hos mig. Lite konstigt med allt annat som äpplen och höst knyts ihop med. De röda löven och de röda äpplena. Min konsumtion av calvados ökar också något efter sommaren. Småregn, löv som prasslar, lite ruggigt, då kan kaffet behöva en förstärkning för att uppfylla sitt värmande uppdrag. Jag börjar dock inse att cider kan ha flera dimensioner. Kan jag hitta en cider jag vill ha till söndagssteken? Det tror jag nog, så kraftig som den är passar det bra med något mera lättflyktigt,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s