Shelterstone – India Pale Ale

Shelterstone, Buxton Brewery, Flaska, Skugga, Karlströms MaltIPA, hur hett känns inte det? Nytt, fräscht och revolutionerande? Nja, mest uttjatat. Lite synd för det är en trevlig ölstil i grund och botten. Fast det är nog alla stilar utom möjligen mackro-lager, dock lite tveksam om det ä en stil.

Egen stil har Buxton på sina etiketter, vackra, ganska breda målningar på ett papper med grov textur. Väldigt trevliga att hålla i tycker jag. Stort plus redan från början för denna ölen således.

Shelterstone, Buxton Brewery, Flaska, glas, Karlströms MaltVackert vitt skum som tyvärr droppar av för fort. Nästan helt blank öl med stor citrusig arom. Ananas och nektariner finns även med. Relativt enkelspårig arom, trevlig men utan djup förutom en liten antydan till kattpiss.
Livlig munkänsla och väldigt spröd kropp. Humlen är i ensamt majestät, maltigheten finns mest med för att det hela inte ska räknas som en diktatur. Friskt och välgjort. Vackert som få och vid rätt tillfälle helt fantastiskt. Som idag, när jag längtade efter precis en sådan här öl. Buxton återupprättar sitt rykte i mina ögon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s