Imperial IPA från Fuller’s, å en liten bit ost till detta, i väntan på morgondagens släpp

Fullers IIPA, ost, Karlströms Malt bild 01Ibland kan en halvliter 10,5% öl kännas väl mycket för lilla mig men just ikväll när jag sitter här och njuter efter en skön torsdag. Imorgon fredag så kommer det två dubbelIpor från mina kära brittiska öar. Den ena röner ett mycket störFullers IIPA, ost, Karlströms Malt bild 02re intresse från min sida men båda två kommer förhoppningsvis att hamna i min ölkllare vad det lider. Rutinen är följande, klockan blir tio och jag sitter och jobbar, klockan blir halv elva och jag går och fikar, klockan blir mer och mer och tiden drar iväg. På tåget hem så kommer jag plötsligt på att det är fredag och att jag borde ha beställt öl. På den fem minuter korta promenaden från tåget till mitt hus så hinner jag lätt glömma bort beställningen. I bästa fall finns den kvar men ibland, som med Thomas Hardy’s, så måste jag vänta en vecka och helt enkelt hoppas på att den finns kvar i en annan butik

Fullers IIPA, ost, Karlströms Malt bild 03Fullers IIPA, ost, Karlströms Malt bild 04Det är alltså Innis & Gunn 15 och Fuller’s Imperial IPA som kommer imorgon. 15 är en jubileumsöl där I&G har lagrat sina öl på whiskeyfat som tidigare innehållit 15-årig whiskey. I&G inger inga stora förhoppningar men Mangoesgrejen de hade för ett tag sedan var helt okej men ofta är de allt för sötsliskiga. Inte helt blygsamma 36 kronor för en 33:a kommer inte helt avskräcka mig helt men kasnke nöjer jag mig med en. Jag gillar inte papplådor till ölflaskor.

Fullers IIPA, ost, Karlströms Malt bild 05Papplåda är det till Fuller’s IIPA också men här överväger innehållet. 70 kronor är knappast billigt men egentligen är det ganska okej pris. En halvliter går utmärkt att dela på 3-4 personer om man bara ska ha den som komplement till ostbrickan. Krämiga hårdostar som Kaltenbach eller lite mera distinkta som en Tomme de Savoie. Även riktigt starka , långlagrade präst som t.ex. Gran Reserva från Falbygens.

Fullers IIPA, ost, Karlströms Malt bild 06Mycket mentol i smaken så den senare endast om man vill förstärka halstablettkänslan. Aromen är maltig, murrig, mycket torkade frukter, lite marsipan. Lite motsägesefylld med båda chokladiga, maltiga toner och tallbarr från humlen. Inte riktigt den tunga, mullrande eftersmaken som en barley wine utan denna gången känns Imperial IPA som en bättre benämning. Jag ahr tdigare framfört åsikten att detta är en barley wine snarere än DIPA. Bra till ost är den vilket som.

Jag hade absolut inte tänkt att jag skulle dricka så här mycket av flaskan och ABSOLUT inte äta upp mer eller mindre allt av osten.

Fullers IIPA, ost, Karlströms Malt bild 07

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s