Electric India – BrewDog gör humlig saison

Saison, denna underbara ölstil som det helt enkelt inte går att få grep om. Det blir lätt så när man mest läser om en öltyp innan man brygger vilket jag gissar har varit fallet för mer än en bryggare. Nu är det alltså dags att prova den skotska tolkningen.

Riktigt tunn och transparent gul färg. Mycket skum som snabbt dör bort och lämnar verkligen ingenting efter sig.
Aromen är frisk, fruktig och förförisk. Hoppet vaknar inom mig att detta skulle kunna vara en av de bättre BrewDog ölen på länge. Jag köpte två burkar och när jag prövade den första för någon vecka sedan kändes den sträv, torr och mest kantigt besk. Idag är den fylld av fruktighet, krusbär, hallon, lingon, annans.
Munkänslan är fortfarande sträv beska men det är en lagon strävhet som perfekt balanserar upp sötman och fruktigheten. Urgott helt enkelt.

Electric India, Brew Dog, Karlströms Malt, ölglas, burkEn fundering, på hur Systembolaget tänker med sina lanseringar. Detta är absolut en sommaröl i mitt tycke, som jag har fattat det hela så är det en säsongsöl från BrewDog som kommer just på våren men jag tror att det i alla fall är andra gången som Systembolaget lanserar den i det tillfälliga sortiment just på hösten. 2013 eller 2014 tror jag att det var förra gången och då så sent som i november? Nåja, jag är inte helt lessen över att få dricka den nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s