Jag är inte mänsklig!

Det har jag givetvis vetat om länge själv. Innerst inne alltså men nu fick jag vetenskapliga bevis för det hela av Wylam. Jag är alltså inte mänslig, sedan har jag inte riktigt bestämt mig om jag är övermänsklig, undermänsklig eller bara omänsklig. Kanske rent av supermänsklig? Hursom, jag gillar inte Attracting Humans från uppstickaren Wylam.

Man börjar vänja sig vid dessa humlebombade skapelser, ofta med mer eller mindre fantasieggande namn. Känner mig lite förkyld men det märks knappt när jag kör ner näsan i glaset. Här ligger fruktigheten som en tung, våt filt över det hela. Det är så tungt och mäktigt att friskt och fräscht känns väldigt avlägset.

Attracting Humans, Wylam, Karlströms Malt, ölglas, burk
DDH PALE? Double Dry Hoped Pale

Är det en bra öl? Kan det vara en bra öl när jag inte alls tycker om den? Klart det kan. För tio år sedan så svarade jag ofta att jag gillar all öl när någon frågade efter favoritsort men numera stämmer inte det. Det finns flera typer av öl jag i grund och botten inte tycker om. NEIPA, godisstout, konstiga ekfatslagringar. För er som vill att ölen ska vara uppumpad med torrhumling så kan jag meddela att Attracting Humans har precis så där mjuk beska som stilen har när den är som bäst, det var ingen risk för humlebränna och det finns ingen större risk att man storknar av maltaromen! Skål på er, skönt att smaken är och får vara olika.

Förövrigt kan jag bara konstatera att jag ska försöka dela det andra exemplaret med min granne, han gillar såda häringa öl. Det finns inget, absolut inget som kan lyfta en öl som gott sällskap när man dricker den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s