Nytt jobb, nya rutiner och nya möjligheter men gammal ölrecension

Sedan en dryg vecka har jag nu nytt jobb och ska pendla till jobbet med tåg. Bara en kvart och så en rask promenad så det blir inte mycket tid men jag hoppas att jag kommer använda tiden väl, till att läsa spännande saker och till att tänka blogg kanske. Hittills har jag mest övat franska vilket vara bra om man vill prata cider.

Varmt, mycket tid med familjen, nytt jobb men mest av allt städande i datorn gör att jag plockar fram lite gammal skåpmat först. Saker som aldrig nådde bloggen när det begav sig men som jag fortfarande tror har viss relevans. Bloggidéer lite för ”viktiga” för att släppa.

Fullers ESB, Rebirth, 1845, Ölflaskor, Karlströms MaltFörst rullar vi ut en jämförelse mellan tre olika spännande öl från Fuller’s. I grunden var det Rebirth från Fuller’s & Friends-serien som triggade provningen. Rebirth var den, i mitt tycke, mest oväntade ölen i den första serien. Den gjordes tillsammans med Moor Beer som väldigt gärna ville göra en kopia av den ursprungliga ESB som lanserades 1971.

Hur står sig ölen i jämförelse med dagens ESB och min favoritfuller’söl, 1845?
ESB och Rebirth har många likheter, inte minst utseendet. ESB har tydligare maltiga toner, lite brötigare och en rejäl dos smörkola jämfört med Rebirth. Jag gissar att man har skruvat upp humlebeskan med åren för den är tydligare hos ESB. Rebirth känns mera modern vilket givetvis känns heltokigt att skriva. När jag provade den på bryggeriet upplevde jag den väldigt kryddig, det gör jag inte nu snare stramt maltig, knäckig och chokladig med viss ton av mintpastill.
Bra öl båda två, ESB vinner på sin smörkolaton och lite mjukare kolsyrebublor.

1845 då? Utseendemässigt ett snäpp till mot Mahogny och med ett gräddvitt skum som ligger kvar som ett lock. Massor av fruktkaka, maltighet, touch av gräsighet i aromen. Munkänslan går från den lite kolsyrebubbliga Rebirth, via den mjukare ESB till en krämig, sammetslen 1845. Fylligast av de tre och med en lagom punch i efterbeskan för att dra i mungipan och få gommen att längta efter nästa klunk. Klart bäst!

Roligt med Fuller’s lilla serie. Jag är spänd på att se vad som kommer ut i år.

Skål

2 reaktioner på ”Nytt jobb, nya rutiner och nya möjligheter men gammal ölrecension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s