Beer, låter det som en underbar plats i England?

Den lilla byn på Englands sydkust verkar ha det perfekta namnet, eller? Tyvärr inte får man säga. Byn har hetat så sedan 1086, minst. Då nämns den i Domesday Book. Vilhelm Erövrarens folkbokföringsbok över de erövrade område. 1086 hade inte Beer, d.v.s. beer i meningen humlad öl, slagit rot i England så namnet kommer från något helt annat. I fornengelska så heter dunge, trädsamling bearu och det är från dungarna som växte runt omkring byn som namnet kommer ifrån.

Nu kan det säkerligen vara värt att åka dit i alla fall. Det finns tre utskänkningsställen, minst. Ingen anledning att vandra törstig alltså.

The Dolphin Hotel, Anchor Inn (del av Old English Inn-kedjan) samt den finurligt döpta puben Barrel O’Beer. Den senare verkar vara en så där härligt trivsam landsortspub där jag absolut hade kunnat tänka mig att se en eller två matcher i VM.
Annars är det vandringar, grottor och modeljärnvägsutställningen som drar folk till Beer. Peco har byggt upp sitt Pecorama med massor av modelljärnvägsgrejor och inte minst den hela 1,6 km långa järnvägenssyumpen.

Personligen har jag redan börjat smida planer för att få ta en Tribute eller en Proper Job här efter en skön promenad på stranden.

Beer, Karta, Karlströms Malt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s