Att fira en oväntad seger

Kanske lika bra att göra det klart från början, fotboll är inte min grej liksom men en dag som denna satt jag givetvis laddad framför Tvn. Nu gick det inte som de flesta i Sverige hoppats utan det bästa laget vann och som den Anglofil jag är gläds jag med dem. Frågan var bara hur det skulle firas. Att åka runt med bilen, tuta oupphörligen och vifta med flaggan kändes rakt ut sagt fel så det fick bli en promenad med hunden och sedan lite öl och ost på kvällen.

Thomas Hardy's Ale, 2016, Meantime, öl och ost, Karlströms MaltInledde med lite humligare men avslutningen var liksom vikt till ölen med den katedrala smaken (min grannes uttryck, han är väldigt nöjd med det och jag tycker det är talande). Thomas Hardy’s Ale, Vintage 2016, är en mäktig öl där Meantime har lyckats väl så bra som O’Hanlon’s gjorde med sina. En kraftig, opasteuriserad bieost och blåmögelosten St. Agur var det som låg på ostbrickan. Framförallt den senare med danska rågkex lyfte ölen till nya höjder. Frågan är vad jag ska kunna toppa med om England vinner semin, för att inte tala om finalen. Grannen hade svar på detta också, det skulle vara att du kommer ner till mig, med en låda öl, som lastats på en vagn, dragen av två kraftiga Shirehästar med mycket hår runt hovarna. Ölen skulle vara Young’s Special London Ale. Varför är en historia i sig.

Nu tror jag mig varken kunna fixa ölen eller hästarna så vad tycker ni jag ska fira ev. kommande segrar med? Fuller’s Vintage Ale, O’Hanlon’s Barley Wine, Imperial Brown Stout London 1856, Partizan Barley Aultmore Albatross, Weird Beards Something, Something, Dark side eller kanske bara en Englands Pride? Fuller’s byter tillfälligt namn på sin klassiska bitter. Man kan dessutom rösta på vilket namn man vill att Churchill Arms byter namn till. The Three Lions, The Second Star eller det som jag valde Southgate Arms

2 reaktioner på ”Att fira en oväntad seger

  1. Hamnar England i final får vi se den tillsammans om möjligt. Jag hejar också på dem, tack vare min kärlek till Premier League o landet England! Mina ordinare fotbollsvänner känner inte som jag…

    Mvh Martin ________________________________

  2. Absolut, kanske redan på onsdag (är det inte då semin spelas?) Jag har det verkligen bra i årets VM. Frankrike har sin plats i mitt calvados/cider/kaffehjärta, Belgien är ju en dröm ölmässigt och jag har en kollega som är från Kroatien. Win-Win-Win-Win…. men mest vill jag att England vinner, som de har längtat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s