Nya öl på Systembolaget

Ny månad nytt släpp, för det är bara ett släpp i juli. Helt planenligt nu i semestertider. Jag vet inte om tanken är att vi konsumenter inte vill ha mera eller om det är just semester hos Systembolaget som drar ner mängden släpp? Hur som helst kommer vi att ha möjlighet att prova tre stycken brittiska öl, alla tre nya för mig.

Vi har en barley wine att se fram mot. Bearded Nurse, samarbetet mellan Electric Nurse och Weird Beard. Weird Beard är ett bryggeri jag länge velat besöka men hittills har det inte blivit av. De ligger i västra London, jag tror området heter Hanwell, i ett industriområde vid floden Brent som är ett av Themsens biflöden.

Sedan har vi två ipor, en från Skottland som är ekfatslagrad. Kan ni gissa vem som brygger? Japp, Innis&Gunn är rätt svar. Det ska vara en sommarfräsch IPA med bland annat citrahumle. Låter spännande men mangopure och just I&G drar ner mina förväntningar. Mango kan lätt bli för söt, Innis brukar vara söt men det kanske är dags för en överraskning.

Tredje ölen är alltså en IPA – Från Rooster’s, ett av de äldra nya bryggerierna… Jag har inte druckit så mycket av dem. Det vi får chansen att pröva är en samarbetsbryggning (hörde jag någon som suckade ”nu igen”?) som de har gjort med Beavertown. Lite passande med tanke på vad jag skrev om igår. Den brygdes för att fira 25-årsjubileumet. Så, mango i den ena, clementiner i den andra. Inget att frukta gott folk, bara att pröva.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s