Slutet för Beavertown som Craft?

Det har troligen inte ungått någon av er att Heineken har köpt en icke offentlig andel av Beavertown för en icke angiven summa. Det gissas vilt på sociala nätet och 49% är den vanligaste gissningen. Beavertown själva kör med vad vi numera kan kalla det vanliga. ”
“We would only align ourselves with a minority investor who were clear they would not be involved with the management of the brewery. It was also critical that any partner understood and respected our family ethos and culture,”

Fast det spelar faktisk ingen större roll för mig. Heineken är Heineken och bara ytterligare ett steg. Kolla gärna in vad jag skrev om att de valde Spendrups som distributör i Sverige. Heineken å andra sidan säger “We love what they’re doing and are excited to be able to help them do more,” Jag undrar vad Heineken har att erbjuda mer än pengar? Distributionskanaler givetvis. Någonstans måste ölen från det planerade 45-miljoners-liter-per-år-bryggeriet, Beaverworld, ta vägen.

Varken 45 miljoner liter eller Heineken stämmer med min bild av ”Craft” men å andra sidan.tror jag inte Beavertown frågar efter min bild.

Är jag lessen på Logan Plant och Beavertown? Nja, det kan man inte säga. Vill plocka hem pengarna så har man sin absoluta rätt till detta. Anser man att man inte kan nå nästa steg i sin utveckling utan att plocka in en utomstående investerare så varsågod men sluta kalla er för Craft. Det är fortfarande så att Smog Rocket är en riktigt, riktigt trevlig öl! Fast med en bismak som inte fanns innan. Tur att man inte alltid vet vad som finns i glaset.
Beavertown öl å en tunna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s