Torsdagsporter – porter och youtube

Vilken var då den godaste stouten/portern i ordinarie sortimentet enligt mig? Svårt att säga för det beror på vad man vill ha men om jag delar in kandidaterna i två kategorier, söta och icks söta så har vi två jämbördiga öl i BrewDog Jet Black Heart och Young’s Double Chocolate Stout. Båda funkar bra om man vill ha en lite sötare, lite chokladig, lite vaniljigare.

Bland de torrare så har Guinness Draught fortfarande sin plats i mitt hjärta och i min mage. Lite nu och då så slinker det gärna ner en pint of plain. Fast Extra Stouten är godare så blir det hellre Draughten för det vackra skummet. Rent objektivt smakmässigt vinner dock Fuller’s London Porter. En riktigt smakrik öl på dryga fem procent. En knapp hårsmån före St Peter’s som har mera kraft och karaktär men som inte känns riktigt lika homogen.

Idag sitter jag och njuter av en London Porter samtidigt som jag kollar runt på youtube efter intressanta klipp. Jag hade som plan att publicera klipp om Stout och Porters men ni vet hur det är när man börjar klicka runt.

Vi börjar med ett klipp från Craft Beer Channel, A stout & porter crawl of East London

Mild är en spännande stil öl, lite extra roligt att han, Peter Haydon, säger att han inte kan kalla sina öl för Mild om han vill få dem sålda. Kolla in numera nedlagda Head in a Hat

Mycket vackra bilder från Suffolk, välproducerad

Hammerton, ett av mina facoritbryggerier och ett som jag inte blir förvånad om vi slutligen får se här i Sverige också

Visst har du många gånger funderat på vilka rulltrappor i Londons Tunnelbanesystem som är längst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s