Jag sammanfattar april och blickar framåt på maj

April, april, denna sköna månad med varma, ljumma, svinkalla idetnärmastevinterkvällar. Så har i alla fall jag känt det. Bloggmässigt har det dock känts betydligt hetare. Hetast av alla inläggen var mitt lilla Aprilskämt men jag antar att det inte lurade någon direkt. I övrigt är det ganska jämt över vad ni klickar och läser. Det känns som om jag har en stadigvarande läsarkrets vilket glädjer mig.

Mycket har handlat om En Öl och Whisky-mässan i Göteborg eller snarare vad jag provsmakade där. Jag är inte klar ännu för jag har kvar att skriva om en bra och en riktigt bra öl från Greene King och inte minst jobbar jag på några stycken blogginlägg om Teeling Whiskey.

Om jag drömmer mig tillbaka bland ölen så finns det några som sticker ut. Flora & The Griffin är en god öl, Leann Follain från O’Hara’s var bra öl och så har vi den godaste ölen någonsin men givetvis finns det bottennapp. Tur man kan glömma dessa.

Extra roligt är det att träffa likasinnade och att sitta och lyssna på Peter M Eronsson var givande. Samtal med människor är verkligen höjdpunkterna, öl är en social dryck och det märks. Antonio från Beavertown hade jag mycket gemensamt med utan att jag visste om det och båda gillar vi The Palm Tree.

Öl och ost är gott, det bara är så. Gudomliga kombinationer som jag njuter av och till lite slumpmässigt men allt för sällan gör jag det organiserat och verkligen provar. Lite ordning och reda hade jag denna månad med tre sorters ostar som prövades till två öl. Det blir väldigt snabbt många kombinationer, övermäktigt många. Detta var ett lämpligt antal. Lite tam ost men gudomlig Thomas Hardy’s Ale

Tittar vi framåt så är maj månad lite stiltje när det gäller släpp på Systembolaget. Bara två öl och, tyvärr måste jag säga, är båda två från BrewDog. Buxton, BrewDog och även Fuller’s, finns det inte flera brittiska bryggerier som släpper spännande saker? Var finns Burning Sky, Siren, Partizan, Dark Star, Hamerton m.fl. Kanske saknar de distributör, kanske anser Systembolaget dem inte tillräckligt heta eller så är BrewDog fortfarande det bästa som finns.

Vad kommer då? Imorgon är det en Manic Mango, en sammarbetsbryggning ihop med Brewski (vilket kanske förklarar släppet) som bara är tänkt för Sverige, Norge och Finland. Räkna med fruktjoskänsla. Två veckor senare är det Clockwork Tangerine. Detta känns som en typisk BrewDogöl, ligger i deras seasonal för 2018 men med tanke på att de skickar ut Zeitgeist som sin första ”seasonal” så finns det nog god chans att den kommer finnas tillgänglig längre tid än bara våren ut. Zeitgeist är ju trots allt stapelvara hos SB året runt. De äldsta recensionerna hos Ratebeer skrevs för 9 månader sedan. Jag har lite större förhoppningar på att den kommer smaka mig bättre än Manic Mango. Om tre veckor vet jag säkert.

3 reaktioner till “Jag sammanfattar april och blickar framåt på maj

  1. Du nämner sex sju olika engelska bryggerier som intressanta, men finns la minst 1500-2000 st

  2. Givetvis finns det flera bryggerier än de jag nämnde. Old Chiney vore väldigt trevligt men jag kan inte se att Alan Thomson sälja sina öl till Sverige, Alan vill absolut inte att hans öl ska färdas långt. I närheten ligger Green Dragon men det är ett pubbryggeri som bara produceras cask/keg så de går bort. Nethergate har nog inte tillräckligt hög wow-factor för ett tillfälligt släpp Sedan är ju flera av dem riktigt små och är inte intressanta för någon importör. Personligen så kunde det vara vilket bryggeri som helst och jag skulle gärna vilja pröva.

  3. Håller helt med dig Uffe. Alltid roligt att pröva en ny öl från öllandet nr 1 England.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s