Blurig ost till fantastisk TH-öl

Jag kan verkligen ingenting om bandet Blur utan har googlat upp vem Alex James är och hur storyn om hans stora omkastning i livet till ostbonde har gått till. Egentligen vet jag inget alls om företaget för det finns inte så mycket att hitta. Varken hemsidan eller Facebooksidan säger så mycket om företaget. Antingen är det en småskalig operation och den gode Alex James har slagit om helt eller så är det en betydligt större operation och Alex James själv sysslar med mycket annat än själva produktionen. Jag har inte riktigt koll som sagt och istället får jag koncentrera mig på smaken av osten istället. Osten, en blåmögelost vid namn Blue Monday, köpte jag enkom för att det var en brittisk ost. Jag plockade fram den ihop med en rökig cheddar och en 18-månaders prästost. Till detta plockade jag fram en flaska Thomas Hardy’s Ale (2016) och en Fuller’s 1845.

Blue Monday var en mjukare, försiktigare variant än Saint Agur. Detta är en instegsost för blåmögelostar. Miles ifrån en fullmogen Stilton som kräver sin ostälskare. Mjuk och krämig, nästan lite sötaktig. Liknar en gorgonzola mer än stilton, passar också perfekt att laga pasta och ostsås med. Summa sumarium, Thomas Hardy’s Ale är undebar men till den här osten fungerade Fuller’s 1845

Jag glömde ta bild på anrättningen så istället bjuder jag på andra ostbilder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s