Nu är det dags igen – nytt släpp

BrewDog Abstrakt 21, Karlströms Malt
#21 på bilden för någon bild på #24 lär jag inte skaffa mig, tror jag inte i alla fall.

Två öl från mitt favoritområde även i detta släppet. Precis som förra släppet i april handlar det om en Londonbaserad öl och en öl från BrewDog. Den här gången är det BrewDog ensamt som står bakom ölen, Abstrakt 24. Den klassas som en baltic porter på ratebeer och man har stoppat in den i facket för Söta Stouts och Porters hos Systembolaget. Det sista skrivet som en kommentar angående mit inlägg om Systembolagets ”nya” indelning av öl.

Som vanligt när det gäller Abstraktserien så är det en svindyr öl och jag tvekar fortfarande om jag ska köpa den. #23 står fortfarande nere i källaren och väntar. Jag går i tankarna att jag borde starta en egen, privat resefond där jag i stället för att köpa tokdyra öl sparar pengarna och åker till England och dricker cask. En snabb kalkyl visar att:

Flyg                                                2000
Transport till Landvetter          1000
Tunnelbana                                   500
Boende                                          1200
Mat                                                   800
Cask-öl,20 pints                           1000

Summa                                          6500

Antal Abstrakt jag behöver undvika att köpa: 50 st

Bara dessa två flaskor, jag köper ju oftast två flaskor, skulle ge mig en 4-5 pints med casköl i London. Kanske sex stycken om jag vore ute på landsbygden. Jojomänsan, så gör jag. Jag startar min egna resefond. Jag kan lägga på ytterligare 146 kronor för de två I Wanna Be Your Dog jag inte köpte i början av april. Det finns förövrigt kvar sådana om man skulle vilja hugga en. Själv är jag mäkta trött på att Systembolaget ofta lägger för få flaskor i Weblagret.

Rebirth, Fullers&Friends, Karlströms MaltDär emot så kommer jag definitivt att köpa några flaskor Rebirth. Det är en öl i Fuller’s & Friendsserien. Systembolaget har valt att ta in två av de sex ölen som kom 2018 och detta är den andra. Dessutom prövar Arvid Nordquist att ta hem Galleon men dessa hamnar troligen bara på pubar. Rebirth har Fuller’s bryggt ihop med Moor Beer och det är en öl baserad på det ursprungliga Fuller’s ESB-receptet från 1971. Kommer bli riktigt rolig att pröva sida vid sida med vanliga ESB.

I övrigt finns det mycket syrligt, mycket speciallagrat och mycket dyra pjäser men för oss som har ett svagt öga till t.ex. Chimay Blå eller Bötet Barley Wine så blir det inköp. Skillnaden mot Abstrakten? Lite billigare är de förstås men främsta anledningen är nog min kärlek/frånvara av kärlek till respektive bryggeri.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s