Portertorsdag – den godaste ölen, någonsin!

Flaskan, By The Horns, Imperial Stout, Ekfat, Karlströms MaltJag är tillbaka i porterprovningen som jag vi körde här hemma på Skärtorsdagen. I grund och botten så handlade om de sju brittiska ölen som återfinns i ordinarie sortimentet. Vi lade till två öl som jokrar för att skoja till det hela och ge oss tre omgångar med tre öl i varje. När vi hade tagit oss igenom det startfältet så hade jag tänkt att vi skulle avsluta med BrewDogs Rip Tide men väl framme så frågade jag de andra tre om de ville ha en garanterat god öl (Rip Tide) eller en unik och spännande öl som troligen skulle vara mindre god?

Vi valde den unika ölen och hör och häpna, den var inte riktigt i toppform. Det var en stor, bullig, vacker flaska som jag hade fått av By The Horns. Det var deras första ekfatslagrade imperial stout. När vi besökte dem så hade de precis buteljerat dessa godingar, det var i oktober 2013. Flaskan har sedan stått i källaren och jag har nog mest hela tiden känt att det kanske inte skulle vara den absolut bästa ölen.

Ekfat hos By The Horns, Karlströms Malt

Nu var den inte helt veck, bara lite väl syrlig, lite tunn i smakerna, lite avsaknad av kolsyra om jag underdriver lite. Samtidigt var det en underbar öl för den rörde upp massor av trevliga minnen. Jag längtar tillbaka den stora staden med de små byarna. Därför blir det den bästa ölen någonsin eller åtminstonde en av dem. Skål på er!

Utsidan av By The Horns, Karlströms Malt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s