O’Haras – fast de heter Carlow Brewing

They’ve got one in Honolulu, they’ve got one in Moscow too
They got four of them in Sydney and a couple in Kathmandu”

Textraderna är från The High Kings klassiska Irish Pub Song och Irländskt tema på pubar är något som absolut inte är förbehållet Chicago. Cirka 15-20 i storstockholm gissade Patric Olsson från Brewerys International Sweden att han har på sin lista när han ska ringa runt. Och irländska pubar behöver irländsk öl och inte alla nöjer sig med Kilkenny eller Guinness utan vill ha något annat. Jag tänker på ställen som Dubliners i Göteborg. Det viktigaste med ölen är att den är irländsk. Fast vad vet jag, jag har inte varit på Dubliners sedan förra deceniet och jag gissar att det var Gunniess de serverade.

O’Hara’s är varumärket för Carlow Brewing Company, ett bryggeri som startade 1996 och således är ett av de första i bryggeriboomen som även har nått Irland numera. Jag blandade i minnet ihop deras stout med O’Hanlons

O'Hara's IPA, Karlströms MaltIrish Pale Ale – en IPA utan att ens hävda att det är en IPA
Torrhumlad står det på flaskan och det är ju ett roligt begrepp. Torrhumlad med 0,5 gram per liter av, säg Fuggles eller 7-8 gram per liter Cascade. Big Difference om jag säger så. Den här Pale Alen har en klassisk brittisk torrhumling. Då menar jag något som inte slår över eller igenom utan som bara finns där och lyfter humlekaraktären lite medan det förstärker maltigheten. Nu tror jag inte att det är Fuggles som de torrhumlar med utan någon mer citrusgivande humlesort. Frisk, fräsch arom med vackert utseende. Lätt kropp och hög kolsyra. Halvlång efterbeska.
En helt okej öl med både lite mera smaker och kraftigare smaker än t.ex. Kilkenny men det är och förblir en öl från mittfåran. (Har någon ett bra, svenskt uttryck för mainstreamöl?)

Jag återkommer med en lite mera intressant stout från dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s