Gose med grapefruit och orange – I Finally Invented Something That Works!

Jag hade hopats att få smaka lite av Beavertowns projekt Tempus på Göteborgsmässan men det blev bara ett fat påkopplat medan jag var där. Däremot så fick jag en mycket trevlig pratstund med Antonio Sassi. Han är egentligen productionsbryggare inom den icke syrliga bryggeridelen men ibland får han gå över för att hjälpa till. Det var han som tipsade om att senare under kvällen skulle en av deras suröl kopplas på. Han beskrev ölen som lite mera lättillgängliga suröl. Syrliga men inte extrema eller jobbiga.

Humm, visade sig vara en samarbetsbryggning detta också, med Cloudwater.

Antonio Sassi, Karlströms MaltFunkar det då? Jojomän, första klunken kändes lite mjäkig, svag syrlighet, frånvaro av sälta men sedan kom allt i större doser. En sådan här öl avnjutes bäst kall men inte 3-4 gradig utan den öppnar upp precis som all dryck med några grader till.

Den passar precis in i kategorin som Antonio beskrev, lätt syrliga, inte så intensiva eller krävande som en geuze, lambic utan en lättillgänglig sommardryck som svalkar och fräschar upp. Friskt, lätt

intensivt vitt skum.

Citron mycket mer än grapefrukt i aromen, lätt brötig i smaken, medium kropp, kort avslut och där kommer det lite sälta.

Återhållen är ledordet på den här ölen. På gott och ont. Den kommer ofta fungera bra men den kommer inte hitta sin väg in i mitt hjärta. Lämnar dock kvar en stor nyfikenhet på vad som komma skall från Tottenhambryggeriet, för om allt går som Beavertown hoppas så stannar man kvar i befintliga lokaler med sin surölsproduktion när man åter igen skalar upp och flyttar vidare. Fast det sade de om Hackney också. Hur stora ska de egentligen bli?

En reaktion på ”Gose med grapefruit och orange – I Finally Invented Something That Works!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s