Fredagstipset – Flora & The Griffin till fredagsfläskkotletten

Fläskkotlett som steks i smör, kokt potatis, gräddsås, lite svamp, gul lök och så några salladsblad och lite tomat som sätter färg på det hela. En traditionell rätt i sann husmanskostanda.

Till detta vill man ha lite öl, inte allt för tung, något lite jordigt och murrigt. Tungt taditionellt för att passa ihop med traditionell med fläskkotletten men samtidigt gärna med en modern touch.

Flora and The Griffin, fläskkotlett, Karlströms MaltHär passar Flora & the Griffin in bra. En trevlig maltbas med stor kropp som bär upp mot gräddigheten i såsen, lite jordiga, maltiga grundtoner som passar bra med det stekta fläsket och en kryddighet, kanske från rågen, som kompletterar svampen och löken för att bidra med måltidens hela smakbild. Flora & The Griffin levererar en stor portion brittisk öltradition med karamelliga toner jordiga, fruktiga smaker men det är också en väldigt kraftig öl med sina 7,4% Mycket sötma men den hålls i schack på ett bra sätt av humlebeskan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s