Northern Monk/Wylam – I like to Moob It Moob It

Northern Monk, Moob it, Slam Dank, Karlströms Malt
Vilken öl kommer komma i topp
Northern Monk, Slam Dank, Moob it, Karlströms Malt
Ska bli roligt att ta reda på. Riktigt roligt med två öl från samma bryggeri så snart efter varandra

Jag och Northern Monk har inte alls samma uppfattning om vad en DubbelIPA är. Kul! Vore ju ganska meningslöst om alla tycker samma.

Upplever det som att jag dricker en New England IPA fast det är mycket trevligare att titta på den här ölen. Där emot undrar jag vilka som gillar att lukta på kattpiss. Alla som gör det räcker upp handen! Måste krypa till korset och erkänna att det inte stör mig längre, inte när jag vet att jag får en syrlig, spontanjäst, geuze i glaset. Fast nu gäller det en ale, en maltig dryck som ska leverera något helt annat. DIPA eller NEIPA spelar ju givetvis ingen roll utan den stora frågan är om det är en god öl. Min åsikt är att kattpiss hör hemma hos spontanjästa öl och när det gäller fina, aromhumliga öl så vill jag att det ska vara frukt, blommighet, sommaräng. Det ska vara friskt och lätt, inte tungt och brötigt Moob It har dessa kvaliteter men de ligger i bakgrunden och kommer inte riktigt fram.

Sedan kan man konstatera att det finns stora kvaliter i den här ölen. Annars hade jag inte kunnat tänka mig att sänkt hela burken. Tänka skriver jag för 8,8% är överdrivet hög tycker jag för en öl som ska ha hinkabilitet.

Det här var en öl med mjuk beska, intensiv men lätt fruktigthet. Jag upplever ölen relativt söt med tanke på att den inte känns maltig. Sötma och maltighet kopplar jag normalt ihop men här överraskar den. Det absolut mest framträdande draget är givetvis fruktighet. Aprikos, persika.

Låg kolsyra vilket jag normalt gillar men här hade det blivit bättre med mera, det är jag övertygad om. Medium kropp och lite mera beska i eftersmaken men absolut inte mycket. 20 IBU enligt burken. Lite mera drag mot grapefrukt och mango sent i klunken.

Not my cup of thé heter det som känt. Vore roligt att prova den ihop med någon som gillar den här typen av öl mer än jag. Har större förhoppningar på Slam Dank, får se till att prova den snart.

Å, det glömde jag ju nästan. Det är en samarbetsbryggning. Wylam Brewery är det som har hjälpt till att hälla i humlen.

2 reaktioner på ”Northern Monk/Wylam – I like to Moob It Moob It

  1. Tycker inte om doften av kattpiss. Tack och lov doftar inte mitt ex av ölen kattpiss, mer av torkade aprikos, apelsinmarmelad(choklad). Frisk och fräsch med bra bett i beskan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s