Nej det finns inte bara torsdagar, det finns fredagar också

Ett tag trodde jag att jag skulle unna mig en öl ikväll men jag har inget som helst sug efter en öl så jag hoppar över detta och smuttar på lite Jameson Round medan jag skriver detta. För imorgon kommer det en fredag och även om jag är förkyld nu så vet jag att det kommer komma dagar då jag vill dricka öl och imorgon kommer det några intressanta öl i släppet.

I Like To Moob It Moob IT
En svindyr dubbelIPA från Northern Monk som de har gjort i samarbete med Wylam. Mycket av priset förklaras med 9 % som innebär en del alkoholskatt till men även rejält högre råvarokostnad men 50 kronor för en burk. Dock får man 440 ml dryck för den och med tanke på omdömena på Ratebeer så blir det nog två burkar.

Slam Dank
Också från Northern Monk, också 440 ml burk, inte heller den blygsam vare sig med utgångspunkt från pris eller alkoholhalt. Det är ju nästan så man kan kalla Punk IPAn för session i jämförelse. Ska bli spännande att pröva dessa pjäser.

Flora & The Griffin
Första ölen ut i Sverige av Fuller’s and Friendsserien. Lite av ett startskott för pånyttfödda Fuller’s. Samarbetsbrygd mellan Fuller’s och Thornbridge. Flora är symbolen för Thornbridge, blommornas gudina sitter som staty i den italienska trädgården på Thornbridge Hall och hon pryder etiketterna. The Griffin är namnet på Fuller’s bryggeri och fantasidjuret pryder Londonbryggeriets etiketter.
Här är min recension sedan i höstas

Tullamore Dew Barrel Aged Stout
Gissa bryggeriet? Givetvis Innis&Gunn. Personligen känns den inte så het med tanke på det övriga som kommer. Innis-vännerna lär samla ihop sig som vanligt och det kommer glida fram en hel del flaskor på rullbanden imorgon. Hela 155 butiker verkar ha den. Stout från Innis brukar i mitt tycke vara bättre än alen så nog kommer jag handla på mig.

Thomas Hardy’s Ale och ‘The Historical’
Den tyngsta pjäsen imorgon är dubbelpipig. Thomas Hardy’s Ale och The Historical-versionen av denna. Precis som förra året så är det Meantime i London som har bryggt ölen och en del av den har lagrats på fat men inte konjak denna gången utan Tennesse-fat. Enligt noteringar på nätet verkar 2017 års upplaga vara den bästa sedan nystarten 2015 men jag är som vanligt skeptiskt till den ekfatslagrade och jojomänsan, jag kommer försöka att få köpa min flaska. Tyvärr är jag mitt ute på landsbygden imorgon klockan 10.00 när racet startar. Om jag inte får något så får jag väl spela räv i år igen. Hur som helst lovar jag att snarast försöka få till en öl och ostkväll så att ölen kommer till sin rätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s