Har vi bara torsdagar? – Choco Libre, BrewDog

Hinner inte alls med att blogga. Har varken kommenterat Fuller’s uppköp av Dark Star eller druckit särskilt många öl. Idag är det dock torsdag och traditioner är till för att följas. Jag orkar där emot inte ta något kort denna svarta skapelse från BrewDog.

Jag köpte bara en av den här ölen, Mexican Hot Choclate låter inte som något jag kommer gilla. Det börjar dock bra med vackert skom som tyvärr dör bort lite fort. Cappuccinofärgad och finbubbligt. Tung, svart färg som inte går att se igenom.

Det luktar söt, mastigt, inbjudande, chokladigt och jag börjar tro att jag fkatiskt kommer gilla den starkt. Den här imperial stouten drar arommässigt väldigt klassiskt.

Första klunken är fylld med smaker, kaffe, choklad, fruktighet, maltighet, karamelltoner. Allt på en gång! Bygger upp en fyllig kropp.

Inledningsvis tycker jag chilifrukten håller sig på mattan men sakta och obevekligt så blir det en öl för vasken. Den är för kryddstark för mig. Jag finner ingen glädje i kryddhettan. Fast ni som gillar lite chili eller cayennepeppar i era chokladefterrätter kommer kanske gilla den, eventuellt till och med tycka den har för lite hetta.

Attans, här ska man unna sig något gott och så går man på en sådan blindgångare. Tur det finns vask och att man kan öppna en ny flaska.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s