Torsdag igen – The Kernel, Export Stout

Så fort veckorna går! Fast mig stör det inte, jag fåt ju drick porter eller som i detta fallet Export Stout. Det verkar som om jag inte har skrivit om denna öl tidigare. Brukar inte köpa med mig den hem men av någon anledning kom den med i oktober.

The Kernel, Export Stout London 1890, Karlströms MaltMörkt, småbubbligt skum som snart nog bara lämnar kvar en tunn strimma utmed glaskanten. Inte så mycket i aromen, rostade toner, mest kaffe och lite humle. Långt ifrån en imperial stout utan detta är en helt vanlig stout fast lite starkare.
Väldigt hög beska, nästan så den blir otrevlig. Inte kan väl ölen ha smakat så här i London, då hade jag aldrig köpt den?
Den mjuknar något när den värms upp och de skarpa smakerna får lite rundare kanter men det blir ingen rund öl för det. Medium kropp och hög kolsyra dämpar knappast beskan och av den mjuka krämighet jag minns finns absolut inget kvar. Med en skvätt whiskey så anpassar den sig ännu bättre men domen blir fortfarande hård. Det blir vasken för en stor del av ölen. Så stor att jag faktiskt gick och hämtade en annan öl, det är ju trots allt torsdag!

Jag kan inte låta bli än att fundera på vad som har hänt, mins jag ölen så fel och är det så att jag tyckte så mycket bättre om den när jag drack den på plats? Har något hänt i flaskan? Är det något fel på just hållbarheten hos den här bryggningen? Något svar lär jag knappast få, tur att det snart är torsdag igen.

2 reaktioner till “Torsdag igen – The Kernel, Export Stout

  1. Jag hade också en sådan här stående sedan ölresan förra våren. En annan batch för min är 7,2%. Sitter just nu och smuttar på den och håller med dig till punkt och pricka. Väldigt besk och väldigt mycket rostade toner eller snarare brända toner. Ingen trevlig bekantskap.
    Precis som du undrar jag varför jag köpte med denna, jag måste ju ha gillat den när vi smakade igenom deras öl på bryggeriet antar jag?
    Dricker vidare, men det finns stor risk att denna får samma öde som din, det vill säga vasken!

  2. Visst är det konstigt, en flaska är ingen flaska men två från vardera batch är början på ett mönster. Tyvärr har jag kastat min flaska så jag kan inte riktigt skriva och fråga…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s