Ramberget igen, med morotssoppa denna gången

Ramberget, Buxton och Dugges, Morotssoppa, Karlströms MaltLagringskänslig var ordet och jag ångrar bittert att jag hälde ut de sista 1-1,5 dl av onsdagens flaska. Varför? För det var fel på den. Så enkelt var det. Det här som jag hällde upp idag hade en annan färg, annan typ av humlebeska, skarpare smaker och var något snäpp bättre. Lugn i stormen, inte så att det växte och blev en favoritöl men det var betydligt mindre humlejouiceaktigt. Gårdagens smakade vegitativt i avslutet, det gör inte dagens. Spännande att det kan vara så stor skillnad mellan olika flaskor. Frågan är om jag fick bottensatsen i förrgår.

Skillnaden ä störst utseendemässigt och smakmässigt. Aromen är ungefär densamma, mycket tropiska frukter, ganska harmonisk, inget rakt i ansiktet utan maltigheten får rulla fram ihop med en mäktig humleton.

Jag tänkte att just den maltsötman skulle få den här ölen att passa riktigt bra ihop med morotssoppa. Soppan var god och ölen bättre än i förrgår men det blev ingen kanonmatchning. Soppan hade behövt en betydligt krispigare humlebeska eller en tydligare alkoholton. Det blev en del kvar i glaset även efter en andra tallrik soppa. Okej öl men inte det bästa från Buxton eller från Dugges heller för den delen.

Ramberget, Buxton och Dugges, Karlströms Malt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s