Ramberget – Mera samarbetsbryggningar – Buxton och Dugges

Jag hade absolut förväntningar på den här ölen. Frisk humlig arom, västkustIPA-stuket, klassiskt hade nämnts men antingen har jag tappat stinget helt eller så börjar ölentusiasterna tappa lite orientering i humledimmorna. Jag har trott på något i stil med Lagunitas IPA, Ska Modus Hoperandi eller Oppigårds Indian Tribute men så var icke fallet. Nu behöver saker och ting inte alls vara fel för att det inte motsvarar mina förväntningar och det var inte detta. Humlejouiceutseendet är inget som tilltalar mig men det är inte så farligt att det stör fast, jo mig stör det något. Inte så pass att jag inte luktar och smakar. Gulgrön färg, vit skum och rejält grumlig.

Ramberget, Buxton och Dugges, Karlströms MaltFruktig, mjuk arom. Djupt, mullrande tropisk frukt som ananas, persika, mango. När man tar en klunk så är beskan också mjuk, inte alls påträngande. Viss maltighet finns med men smaken domineras av fruktighet, citrustoner, mandarin men även nyss nämnda. Medium beska alltså och en fyllig kropp gör detta till en mjuk öl.

Eftersmaken blir lite bittrare, lite gräsig och betydligt mera krävande. Ökad beska gör att fruktigheten snarare börjar dra mot grapefrukt.

En helt okej öl, inte alls vad jag hade väntat mig, inte alls vad jag brukar vilja ha men okej. Ska bli roligt att pröva den igen om någon vecka eller så. Lovar mig själv att den inte ska bli stående för länge i källaren. Lagringskänslig öl detta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s