Big Job – som en jämförelse

Allting, precis allting är relativt. Säkerligen någon vis person som har sagt det men jag vet inte vem. Jag har själv använt uttrycket sedan tonåren och inget kunde vara mera sant. I förra inlägget beskrev jag Hello My Name is Agnetha i termer av viss balans, lättdruckenhet och avsaknad av smack-in-the-facebeska. Idag, som kontrast tog jag och öppnade en flaska Big Job, dubbelIPAn från St Austell. Jag har recenserat den tidigare (läs här) och jag tyckte det kunde vara roligt att jämföra dagens upplevelser med gårdagens.
För att få bilden klar för sig och kanske försvara det jag kommer skriva om Agnetha så kan det vara bra att veta att jag hade längtat efter den här ölen hela dagen å kanske lite till. Framför brasan så plockades Big Job fram och verkligen avnjöts. Här fanns mycket mera balans, den var verkligen lättdrucken och de fruktiga tonerna flödade trots ett rakt, tjockt pintglas. Jag älskar att dricka öl i dessa pintglas. I jämförelsens sken så omvandlades Agnetha till den smack-in-the-face-IPA, till bredden fylld av humlearom som jag inte alls tyckte den var igår. Agnetha blev en öl som man helst luktar på medan Big Job är en öl man dricker. Dricker i stora behagliga klunkar medan Agnetha blir en öl man smakar på för att sedan dricka vattnet. Inte så att Agnetha över natten blev svårdrucken men inte helt okomplicerad.

Båda två ölen har verkligen sin plats och jag uppskattar verkligen smakrika öl men balans och drickbarhet är viktiga egenskaper hos en öl enligt mig och där vinner Big Job alla dagar i veckan. Vill man leka djävulens advokat så kan man hävda, precis som jag gjorde i förra inlägget om Big Job, att den kanske inte riktigt håller DIPA-standard men alkoholhalten har den. Om jag inte hade uppbådat all min viljestyrka för att skriva detta så hade jag med lätthet golvats av värmen från brasan, den 7,2%-iga skönheten och odjuret till soffa. God natt på er.

2 reaktioner på ”Big Job – som en jämförelse

  1. Kan hålla med om att Proper Job är bättre men bara marginellt. Tycker att de är rätt lika öl och då undrar jag vad meningen med Big job är. Dyrare och alkoholstarkare. Båda två negativa saker enligt mig. Den här gången smakade den fantastiskt :-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s