Hur mycket Lingon växer det i Ellon – Hello, my name is Agnetha

När det gäller kryddor men även andra ingredienser så finns det två huvudvägar att gå kan man generalisera. Antingen har man bara i så mycket, eller snarare lite, att det knappast förnims. Kryddan/frukten/säden bara stillsamt puttar balansen i ölen åt något annat håll

Hello My Name is Agnetha är en lingonöl men av det försiktiga slaget. Nu visste jag att jag skulle leta efter lingonkaraktär men annars är jag övertygad om att jag inte skulle ha hittat den. Det handlar snarare om en klassisk, överhumlad (för min smak alltså, säkerligen underhumlad för viss av er) BrewDog IPA. BrewDog frälsta lär vara nöjda tänker jag men samtidigt så är det inte alls någon ”smack in the face”-beska att tala om. Frisk, förförisk arom men syrlig, fruktig, humlig karaktär. Mycket kropp vilket man kan förvänta sig av en öl på dryga åtta procent. Detta gör det till en öl som om man likt mig dricker den till maten gör bra i att komplettera med ett vattenglas.

Hello My Name is Agnetha, BrewDog, Karlströms MaltAtt kombinera med skinkstek, kokt potatis och diverse tillbehör var både en bra och en mindre lyckad komposition. Ölen tog rejält över skinksteken medan svampstuvningen jämnade ut oddsen när ölen var tvungen att skära sig igenom det feta. Dessutom hade jag brysselkål. Brysselkål har en inbyggd beska som harmoniserade med ölen liksom citronskalet som kålen hade stekts ihop med. Lite honungssötma och så vitlök för hettan ökade komplexiteten. Slutade med att jag drack vatten till sås, kött och potatis för att sedan äta brysselkål och dricka öl till detta.

Trevlig och okej öl. Lite väl kraftig kanske men viss balans hade den. 8,2% och så här lättdrucken är en farlig kombination. Inte alls sötsliskigt tung som vissa DubbelIpor kan vara, fast det var kanske mera förr.

3 reaktioner på ”Hur mycket Lingon växer det i Ellon – Hello, my name is Agnetha

  1. Vilket sammanträffande, jag satt här och jäste efter maten och drack på det sista av en Hello my name is Agneta och tänkte; undrar vad Uffe bloggar om idag!
    Jag drack min dels i väntan på maten och sedan till den. Maten bestod av pannkakor, bacon och morotssallad. Tyckte inte ölen funkade till något av det. Och inte för sig själv heller. För mycket syra för mig i den här typen av öl. Tyckte mig dock känna lingon i doften, eller kanske lingonris(!) men som du säger så är frågan om jag känt det om jag inte visste om det.

    1. Precis som du säger, man hittar lite lingonris i aromen. Eller rättare sagt, det är aromen av lingonris som man kokat te på. En mycket uppskattat brygd att bjuda andra på om jag säger så, beskt som bara den. Jag hade gärna prövat med ännu mera lingonkaraktär

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s