Portertorsdag – sista delen i A&H-triologin

Anspach & Hobday, The Porter, Karlströms MaltDetta blir den tredje och sista (för denna gången) buteljeringen av mörka öl från Anspach & Hobday. De hade en väldigt, väldigt spännande three-threadsöl men den var på stor flaska och jag valde att inte köpa den av viktskäl.

Om jag har förstått rätt är det den här ölen som är något av Anspach & Hobdays signum. ” A beer that dominated London’s past reinvented for today.” slut på citat från bryggeriet. Visst är det så att porter har varit tätt förknippat med London och att ölen har utvecklats över åren. Blir spännande att pröva om det finns hästfiltstoner i den.

Porter är inte alltid svart, den här är snarare svart-brun men färgen är kraftig så man kan inte se igenom glaset. Tjockt, härligt skum som drar mot brunt det också.

Lätt rostade toner, mjuk framtoning över lag. Maltigt och chokladigt snarare än rostat och kaffe. Smaken medium söt, låg kolsyra och försiktigt humlad. Aningen citrustoner på humlebeskan som viskar om en moderniserad porter. Oväntat liten kropp men utan att bli blaskig. Mycket choklad i smaken, fruktigt och en lång, torr eftersmak.

Trevlig om än enkel öl. En motsats till Red Wine-portern här om dagen. Då var det en festöl, detta är en vardagsöl.

Sumeringen av triologin blir att Anspach & Hobdays kan sina mörka öl. Trevliga alla tre, var och en på sitt vis. Jag bokar in ett besök där vid nästa Londonresa.

Det är väldigt snygga etiketter de har, de däringa Londonborna. Helt i klass med Kernel, Partizan…… nja, jag kom nog inte på flera Londonbryggerier vars etiketter jag gillar så där lite extra. Kanske Brew By Number också.

En reaktion till “Portertorsdag – sista delen i A&H-triologin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s