Slot Machine – BrewDogs höstöl

Kan tyckas hel fel att dricka den en kväll när snålblåsten drar runt knutarna. Dryga 15 sekundmeter i byarna å lite snö på detta. Ett riktigt hundväder att vara ute i men nu kommer belöningen i form av en öl. Slot Machine (enarmad bandit på svenska) är enligt BrewDog själva tänkt som en brygga mellan sommar och höst. På Systembolaget kom den dock inte förrän 17 november och jag har inte prövat den innan men jag kan garantera att den fungerar bra som belöning även i januari.

Underbart vacker höstfärg på ölen. Helt blank, vackert kastanjebrun färgton. Rikligt skum som faller ner men stannar kvar med några millimeters tjocklek.

Humlefruktig karamelldoft med apelsin och lite sädig arom.

Medium till kraftig kropp, straxt över medelbeska. Full av toffe, karamelltoner som en klassisk bitter men samtidigt IPA-beska, eller åtminstone mot det hållet. Lite russin också

Avslutningen är både maltig och humlig.

Riktigt trevlig öl. Lite svag rågkaraktär kanske, kunde ha varit tydligare men å andra sidan är det som vanligt ett fyndigt namn även om jag tycker att en vanlig lager hade passat bättre till namnet. Detta skulle dock kunna bli BrewDogs enarmade bandit här hemma.

Slot Machine, NrewDog, Karlströms Malt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s