Morello Cherry Gose från One Mile End

Jag håller fortfarande på att bearbetar mina texter, intryck men inte minst flaskor från Londonresan men det börjar ta på det. Här kommer i alla fall en öl från bryggeriet One Mile End som definitivt är mera nyskapande och experimentellt än traditionellt.

Jag öppnade en Morello Cherry Gose. Moreller är surkörsbär som har mörkt fruktkött och vars saft har kraftig färg. Bra bär till saft eller varför inte till en öl.
Disig öl med en klar rosa färg. Alltså färgen är klar men ölen disig om det ni fattar vad jag menar. Aromen har det mesta som färgen påbjuder. Sötma och syrlighet, cheesecake och koriander, sommar och sol. Skummet är svagt och rosafärgat.
Medium kropp och en stillsam kolsyra bidrar till att göra detta till en inställsam gose. Syrligheten finns där, väldigt försiktig sälta. Körsbär, gröna äpplen, aningen vegitativ.

Morello Cherry Gose, One Mile End, Karlströms Malt.JPGEn trevlig öl men helt fel årstid för den. Jag gissar att den har tappat en hel del karaktär sedan den brygdes. Jag vet inte hur känslig frukt är men om inte körsbärskaraktären har mattats rejält så var den lite för försiktig. Däremot gillar jag den helt lagom syrligheten, inte komplicerat, inte krångligt. Riktigt friskt och fräscht om än lite för snällt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s