Trettondagen – småjobb, rester och en 1845

Trettondagen är inte den mest traditionstyngda dagen i juletid och i år var det väldigt avslappnat här hemma. Fru var iväg och köpte soffbord på förmidagen, jag sov middag väldigt länge och till kvällen åt vi rester. Då kan det vara bra att lyfta det hela lite, det är trots allt helgdag, med en Fuller’s 1845.

Uller's 1845 i glas bredvid mat, Karlströms MaltNamnet kommer av det datum då John Fuller, Henry Smith och John Turner slog sig samman för att driva Griffinbryggeriet. Bryggeriet är alltså äldre än företaget, det tycker jag på något vis är häftigt. Numera har ju de andra två namnen nästan fallit i glömska och man kör hårt med Fuller’s namnet på företaget är dock Fuller, Smith and Turner plc. Det är en öl som skapades i mitten av 90-talet för att fira 150-årsjubileumet. Man har verkligen gjort sig besvär med att skapa en jubileumsöl. Efter jäsning och flaskning så får den efterjäsa i flaskan och bygga upp kolsyran under 100 dagar i bryggeriet. Utan att veta säkert så tror jag att den inte riktigt behöver den långa tiden men det låter fint på etiketten och det gör absolut ingen skada, det kan jag efter empiriska studier hävda.

Mina smaknötter får du läsa här, ikväll hällde jag upp i glas och bara njöt av ölen, samtalet med familjen och det enkla faktumet att imorgon rullar skoljobbet igång igen. Fast det är ju inte förrän imorgon.

2 reaktioner på ”Trettondagen – småjobb, rester och en 1845

  1. Börjar du skolan på en söndag? Trettondag jul följs ju av söndagen efter trettondagen ( 7 jan ) Nog för att Fullers Vintage kan spela en ett spratt om man dricker för många på samma gång, men en 1845 från Fullers borde inte ge upphov till det.

    1. Ja inte duger det att dyka upp på måndag och rulla igång som inget har hänt. Söndagen är delvis vikt åt skolförberedelser. Håljärn ska slipas, virkesförråd städas, elevuppgifter ska förberedas. Jag kunde ha gjort det innan men det här läsåret sköt jag på det så länge som möjligt, dvs jobb idag oavsett söndag eller inte. Tar inte så hårt på vilodagen. Jag ska desutom förlusta mig med en Chimay Blå vertikal på eftermiddagen. Skål

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s