En väldigt speciell torsdag

Ikväll blir det ingen porter. Klockan är snart midnatt och det är hög tid att krypa till kojs men innan dess finns det en viktig höjdpunkt att fira. Idag, klockan 17:28, så vände vi på vår inte helt eviga resa runt solen. Vi har nu börjat gå mot ljusare tider.

Hur många gånger jag tidigare har suttit på just vintersolståndskvällen och avnjutit den här ölen (Solstice d’hiver) vet jag inte men jag kan tänka mig att det började 2006 eller 2007. Det finns en anteckning på bloggen från 2014 och då har ölen bäst föredatum sista december 2010. Nu är det 2013 år årgång som gäller och jag kan bara undra varför jag inte köpte en handfull i våras?

En frisk öl fortfarande, åren till trots, med mycket beska kvar. I sprittande kolsyra men ganska tunna smaker. Inte alls så viniös som man hade kunna trott. Mintkaramell i stor mängd, maltigt i eftersmaken och en djupt liggande fruktighet som liksom trycks tillbaka av mintsmaken och den bubbliga kolsyran.

Om den kommer i vår så kommer jag definitiv att köpa på mig 5-10 flaskor för att säkra upp denna underbara tradition. Skål för ljusare tider!

Dieu du Ciel Solstice d'Hiver, Karlströms Malt, brasa och öl

4 reaktioner på ”En väldigt speciell torsdag

  1. Johan, du är absolut inte korkad. Jag missade helt enkelt att skriva ut vilken öl det var, sorry. Nu har jag lagt till att det är Solstice d’hiverjag dricker, den är från Montrealbaserade Brasserie Dieu du Ciel. Skål och tack gör att du uppmärksammade mig på den pinsamma detaljen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s