Wild Beer Modus Operandi – till tomatsoppan

Egentligen hade jag tänkt mig att dricka den här ölen till något viltkött precis som bryggeriet föreslagit men det blev liksom aldrig tillfälle och när det sedan fanns en tomatsoppa med massor av sötma i att kombinera den med så tvekade jag inte särskilt länge. Nu var det dags att testa den igen. Tomater har en härlig kombination av syra och sötma och nu var det en soppa som min fru hade gjort till sin bokklubb som träffades hemma hos oss. Själv hade jag varit borta och kom hem sent och fick äta för mig själv i köket. Kan låta lite undanskuffat men jag misstycker sällan över att få äta själv. (Skulle kännas nästan pinsamt om någon matade mig)

Wild Beer Modus Operandi, Suröl, Karlströms MaltTill detta plockade jag fram Modus Operandi, som visade sig vara en superb öl. När jag provade den första gången i april så tyckte jag att den såg lite väl tråkig ut med sitt brundisiga utseende och med vissa orena smaker. Smaker som visserligen doldes väl bakom syran och strävheten i ölen men som ändå stack fram. Nu hade ölen klarnat och fått en rödare färg. Aromen var oerhört lockande och smakerna rena. Vinegeraktig syrlighet och ekfatstoner, honung och vanilj, borubon och rött vin. Liten kropp, väl utjäst, bra balanserat.

I våras tänkte jag lite inombords att den skulle vara rolig att pröva till viltkött som sagt. Fast egentligen så tyckte jag nog att den var lite väl ansträngande att få ner så därför blev den stående och jag valde andra öl när vi åt rådjur, älg eller hare. Nu så ångrar jag plötsligt bittert att jag inte hade två, tre eller varför inte fyra flaskor till i källaren av den. Riktgit god suröl som visar att britterna kan mera än bara Mild eller Boring Bitters

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s