Big Drop Milk Stout

Trenden med alkoholfria öl är stark och lär inte mattas av inom den närmaste framtiden. Många vill ha smaker utan att behöva alkoholen och då inte bara för bilkörning, graviditet eller strikt övertygelse utan som ett lite sundare alternativ. Mindre gift i kroppen och mindre med kolhydrater. Det sista tror jag inte stämmer, jag tror nämligen inte att det är så mycket mindre med kolhydrater utan mindre med kalorier men kanske beror det på vilken metod man har använt sig av vid framställningen.

Big Drops Milk Stout är alltså en av två nya alkohofria öl på Systembolaget. Lite ironiskt faktiskt med situationen som har uppstått. Systembolaget har monopol på att sälja öl med alkoholhalt över 3,5% men i alkoholpolitisk anda så ska de erbjuda alkoholfria alternativ vilket de alltid har gjort. Lättöl och folköl har man inte sålt eftersom man då skulle konkurrera med dagligvaruhandeln. Skillnaden är att de alkoholfria ölen tar numera plats hos ICA, Konsum och alla de andra affärerna så plötsligt har vi en konkurrens. Stout är inte Systembolagets bäst säljande kategori om man uttrycker det milt. Någon enstaka procent bara och frågan är hur den här kommer att tas emot av kunderna och var väljer vi att handla. Som jag har förstått är tanken att den ska dyka upp hos andra än Systembolaget.

Big Drop Stout, Karlströms Malt.JPGVad tyckte jag om stouten nu då. Smakrik men blaskig är det kortfattade betyget. Det luktar gott och det ser fint ut i glaset. Det skummar om ölen med ett cappucinofärgad ton. Rostade toner med lite syrlig touch, aningen doft av aska. Smaken är liknande men med lite karamell och kaffetoner. Lite kropp som sagt, hög kolsyra. Eftersmaken är torr och rostad.

Inte dåligt alls och om jag ska köra bil så hellre denna än en Pripps Blå lättöl eller en Falcon Bayersk. Är det låg alkoholhalt jag är ute efter så dricker jag hellre Carnegie 3,5% fast då kan jag ju inte köra bil.

En reaktion på ”Big Drop Milk Stout

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s