Litet släpp på bolaget igen, fredagsförmiddagens nöje

Tur att det snart är jul så man får lite ledigt och kan dricka upp lite öl. Det kommer ju ständigt nya öl att prova och gamla favoriter att återse. Nu på fredag brakar det lös igen med nya öl men det är också sista släppet innan nyår. Det är dags att planera för de stora helgernas tid.

Mest spännande för egen del är Fuller’s Vintage Ale. Denna årgångsöl som har vuxit sig starkare och starkare. Kul att vi får hit den i år igen. Har jag tidigare haft åsikter om prissättning så kan jag klart och tydligt deklarera här att 65 kronor för en halvliter njutning är ett väldigt trevligt pris. 18000 flaskor kommer det på bolaget och jag är väldigt säker på att det är en försvinnande del som köps in i syfte att ge bra avkastning och man inte räknar in den flytande formen.

Det kommer mera, Thornbridge följer upp sin Days of Creation med en suröl till. Love Among The Ruins. Enligt Ratebeernoteringar så är det en öl som är relativt lika sin föregångare. 100-lappen för 37,5 cl gör ju att man verkligen vill gilla den. Brygd, fermenterad, lagrad i ett år, körsbär, burgndyvinsfat, muckel och mäckel. Där har vi nog en stor förklaring till prislappen. Får se om den lever upp till förväntningarna. Den som kom tidigare i höstas var i syrligaste laget för min smak, nästan svårdrucken.

Vilka förväntningar jag har på Hello My Name Is Agnetha vet jag inte. En dubbel-IPA från ”nya” BrewDog? Kommer det en humlesmäll den här gången? Jag gillar namnet på den här serien och när jag läser vad andra skriver så stiger förväntningarna. Den bästa i serien hittills? Säger inte mig så mycket…

Höga förväntningar har jag på Siren & Dugges samarbetsprojekt Draugen. En rökig imperial porter kan vara spännande. Siren hör till ett av mina favoritbryggerier och Dugges var en trygg famn att återvända till gång efter gång när jag fortfarande trodde att jag kunde massvis om öl.

Fem öl som jag tror att det kan vara bra om man är med tidigt på fredag och beställer om man vill vara säker på att få något med. God öljakt mina vänner!

P.s. det kommer ju andra riktigt bra grejor. Anchor Old Foghorn måste man ha några i källaren för riktigt dimmiga dagar, klara februaridagar å andra sidan behöver man också rusta sig för ocvh vad passar bättre än Nynäshamn Valsviken Vinterporter. När jag ska dricka min Dupont Avec Les Bons Voeux vet jag inte men kanske till Nyårsaftonens ostbricka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s