Sammanfattning av November

En månad till är slut och vi går in i den mest intensiva månaden på året. Inte ölmässigt kanske för nu saktar det äntligen ner. Bara ett släpp i december men nu var det november som skulle sammanfattas. Jag kommer tillbaka till decembersläppet imorgon.

November har innehållit en hel hög med öl på bloggen. Några riktigt bra och några bra och endast en mindre bra. Jag har filosoferat om platsen, stundens betydelse för ölen. Partizan Saison var helt otroligt underbar i London men bara bra här hemma. Big Job kommer jag ihåg som tunn första gången och lite obalanserad medan den andra provsmakningen kändes trevlig. King Slayer fick symbolisera den goda ölen medan vi enligt mig kan lämna Celt Iron Age Red Table Ale åt sitt öde. Därför var det trevligt att läsa på Facebook att det var andra personers favoritfolköl. Den berömda smaken och baken.

Jodå, det blev några torsdagsporter men bara tre stycken. Spanienresa med elever och förkylning satte de två resterande torsdagarna ur funktion. När jag bara tittar på namnen på de tre torsdagsporterölen så kan jag inte för mitt liv komma på vilken jag tyckte var godast. Tre bra svarta öl helt enkelt. (A&H, Tiramisu och Electric Bear)

En rolig nyhet från Carlsberg som jag hade velat veta mera om var Liverpoolölen men jag fick aldrig några svar. Känns kontigt att Carlsberg Sverige skickar ut information om en sådan öl utan att förstå att det kommer komma frågor om humlesort, volymer och inte minst öltyp. Inte ens det senare fick jag svar på. På ratebeer hittar jag den inte men de få kommentarer som finns på Untapped får mig att tro att det inte var någon större skillnad mot en vanlig Export.

Mest uppmärksammat den här månaden var mitt inlägg om tokdyr Fuller’söl. Lite mothugg fick jag men det friskar upp debatten, i alla fall när det hålls god ton som nu. Jag står nog fast vid att Fuller’s har fantasipriser i sin webbshop på lagrad öl. Lite debatt blev det om aromer som inte kommer från ”naturliga” råvaror direkt i ölen. Tillsatt aromer, både naturligt framställd och artificiellt. Fast jag tror att de flesta av oss var överens om att det är okej, bara man är tydlig med det på förpackningen, så att kunden själv får välja.

Brittiskklosteröl har funnits ett tag och inom en framtid kanske vi får se en trappistöl. I väntan på att detta sker kan man fundera på om man vill läsa Den siste tempelriddaren, här finns recensionen.

Mest nöjd med denna månaden det är jag allt med min kärleksförklaring till engelska badorter. Skål på er, nu rusar vi vidare mot jul, hoppar direkt vidare till nyår och vips så har jag inte bara december att sammanfatta utan hela 2017.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s