Fuller’s Imperial IPA

Ännu en öl från Fuller’s som är riktigt, riktigt god men som har ett något missvisande namn. En gång är ingen gång, två gånger är en vana men vad gör det? Och till skillnad från Fuller/Cloudwaters New England IPA är det definitivt diskutabelt denna gång om jag eller Fuller’s har rätt. Men, det ska vi inte gräva ner oss för mycket i.

Fuller's IIPA, Karlströms MaltHur som så är det en öl jag hoppas på att få tag på ett par flaskor extra för att ha i källaren för att dricka till ostbrickan under vinterhalvåret. Kanske kommer den att mogna och bli bättre med åren eller om sötman kommer att växa för mycket hos den. Det är inte imperial i beskan vill jag påstå.

Som sedvanligt hos Fuller’s så kommer ölen i en snygg pappkartong. Jag kan inte riktigt bestämma mig vad jag tycker om det. Det blir givetvis lite exklusivare men det är onödigt, främst för miljön men också för priset samt att de blir fula med åren i min något för fuktiga källare.

Vackert mahoneyfärgad eller bara mörkt bärnstensfärgad. Välj själv hur skönmålande ni vill att beskrivningen ska vara. Svagt, krämigt, vitt skum.

Stor, mäktig arom som är fylld med sötma, madeiratoner. Jordiga humletoner, tydligt markerade men inte intensiv. Fikon och apelsinskal kompletterar aromen.

Medium till kraftig kropp. Maltiga smaker och medium till låg kolsyra. Karmelltoner, honungsötma, jordigt och lätt teaktigt. Engelskt te som dragit läng, länge. Fruktigt och värmande, om jag valde madeira som starkvinsreferens innan så drar det mera åt sherry nu. Lång, mustig, värmande eftersmak.

Riktigt nöjd med ölen och har bett personalen på mitt lokala bolag försöka få tag på några flera flaskor som jag kan ha hemma och köra parallellt med deras Vintage Ale eller någon barley wine till ostbrickan när man är några stycken att dela på godsakerna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s