Big Job – lyser upp i höstmörkret

Dags för den tredje ölen av de St Austellöl som jag beställde tidigare i höstas. Detta är en öl som åtminstone namnmässigt har en hel del gemensamt med Proper Job. Återstår att se om det gäller ölen också. Det är en 7,2% stark öl som lyser upp mitt höstmörker genom att plocka fram en hel del sommarminnen från 2015 trots att jag bara drack lillebror och då gissningsvis max två (wow!!!) gånger i Cornwall på semestern. Jag gissar att bara en Blue Anchor skulle kunna göra ett bättre jobb när det gäller semesterminnen.

Big Job, St Austell, Karlströms MaltPrecis som sin lillebror är det en klart guldfärgad öl med härligt vitt skum.
Aromen: Fruktigt och sötma. Massively Hopped står det på etiketten men precis som med Proper Job så stämmer det inte med dagens mått men visst luktar det humle. Friskt och förföriskt, lite tvär grapfrukt men med sötare frukt än Proper Job, annans och papaya kanske.
Samma lätta kropp om man tar alkoholhalten med i beräkningen, även här avslutar det relativt tort. Smaken är inte tunn, det är inte vad jag säger men normalt tycker jag att DubbelIPA är en helt annan öl än IPA men i så fall är detta ingen DubbelIPA utan helt enkelt en exportversion av Proper Job. En öl som i grund och botten är den samma öl fast någon procentenhet starkare.
Avslutningen: Frisk och välkammad. Lätt citruston.

Okej, två rätt lika öl som båda är goda. Vilken man väljer? Tja, ingen av dem är i alkoholsvaga nog för att kunna drickas hela kvällen, i alla fall inte av mig, och båda av dem är friska och krispiga nog för att förgylla en grillkväll så det blir jämt skägg. Således skulle nog pris få styr mig och det faktum att Proper Job är en klassiker. Skål!

2 reaktioner på ”Big Job – lyser upp i höstmörkret

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s