Partizans Saison Lemongrass

Okej folk, dags för lite visdomsord. Olika öl kan smaka olika bra vid olika tillfällen. Samma öl kan smaka lika vid liknande tillfällen och samma öl kan smaka lika illa vid flera tillfällen. Hänger ni med? Knappast, det gör jag knappt själv med tanke på hur min hjärna snurrar. Fast det visste ni säkert innan, eller? Det här med hur en öl smakar olika vid olika tillfällen fascinerar mig väldiga. Det finns absolut inget statiskt i det för mig. En brist och en glädje skulle jag tro. Låt mig komma med ett färskt exempel.

Partizans Saison Lemongrass, en av endast två öl som stack ut tillräckligt för att jag skulle kunna plocka fram en smakminnesbild av dem efter Londonresan ( av nya öl alltså, bådå Landlord och Sussex Bitter ligger fortfarande kvar i smakminnet).

Så när jag skulle överraska frun med det godaste jag kunde tänka mig ur källaren just nu med minusgrader ute och lite snö som nästan täcker marken så valde jag Partizans Saison Lemongrass.

På något sätt så är detta en öl som ölifinerar hur en öl kan vara helt olika beroende på omgivningen. Där, på plats visserligen, men framförallt i solskenet, äntligen dags för lite extra frukost, vi hade varit på vandrande fot mer eller mindre i två timmar. Gud så gott den smakade. Mina noteringar av ölen några timmar senare är sparsmakade men ändå beskrivande. Frisk, syrlig, citrongräs, citron, kryddigt, fruktigt. Lätt kropp och hög kolsyra. Jag hade lätt givit 10 poäng av 10 till den.

Här hemma, novemberkylan har satt in och jag har ännu inte vant mig vid kylan. Jag spelar Kalle Baah, Kapten Röd, Bob Marley på sptify när jag ska till jobbet, bara för att få vara kvar i sommaren. Av samma anledning plockade jag upp Partizanen. Funkade lite sisådär. God, mycket god öl fortfarande. Fast helt utan wowet, helt utan att rycka upp mig, helt utan att kunna påverka mig längre än en klunk i taget. Häftigt tycker jag. Har ni liknande storries att berätta, gärna tvärt om, en öl som inte alls smakade bra i första sammanhanget men som fick en chans till…..

En reaktion på ”Partizans Saison Lemongrass

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s