Torsdagsporter – i efterrättsform (Tiramisu Imperial Stout)

Tiramisu Imperial Stout, Hawkshead Brewery, Karlströms MaltSällan har en torsdagsporter varit så välförtjänt eller så rätt. Dessutom så är porter stärkande både för kropp och själ. Det kan jag behöva efter en dag som denna. Startade visserligen sakta men sedan har den gått i vansinnigt tempo med buteljering av tre sorter öl på jobbet, tandläkarbesök med yngsta dottern, diskning av två jästankar, öppet hus på gymnasiet i grannstaden (Skara) med äldsta dottern å så preppande av bryggverket för morgondagens bryggning. Det hade nog inte ens blivit någon torsdagsporter om jag inte hade fått hjälp men nu sitter jag här med en öl från Hawkshead Brewery. Ett helt okänt bryggeri för mig men deras samarbetspartner är mera välkända. Den här ölen började nämligen som en samarbetsbryggning ihop med Cigar City Brewing från Florida, USA. De flaskor som kom till bolaget har dock bryggts i kanten av Lake District

Tiramisu Imperial Stout, kapsylen, Hawkshead Brewery, Karlströms MaltAbsolut nattsvart med ett litet och väldigt mörkt skum som snabbt dör ut till en liten tunn rand längs med glaskanten.

Har lite svårt att sniffa ordentligt på ölen, den j-a mustachen sitter ivägen. Det är ju inte bara torsdag utan även november. Det luktar mycket mjölksocker och vanilj plus lite fudge och fin, kraftig choklad. Foresterobönor! (Okej, lite överdrivet men jag tänkt faktiskt på foresterobönornas kantighet)

Sötma, choklad, melass, fruktighet men inte så mycket kaffe i smaken. Medium till låg kolsyra men en ganska bubblig munkänsla på ölen. Lite kakig och ännu mera sötma. Sötman är det som de kan skruva mest på.

Eftersmaken är söt och distinkt kort med en ton kaffe. Överlag en helt okej öl men den är lite för söt allt igenom och lite för lite choklad, russin eller dylikt. Lite för okomplex för att vara perfekt. Men, jag ser fram mot nästa flaska fast jag kommer spara den i källaren ett tag för att se vad som händer med den.

3 reaktioner på ”Torsdagsporter – i efterrättsform (Tiramisu Imperial Stout)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s