Torsdagsporter – Mocha-chocolata Ya Ya från Electric Bear Brewing Co

Mochachocolata Ya Ya, Electric Bear, Karlströms MaltÄnnu en torsdag, årets 45:e antar jag då det är vecka 45. Undrar om det kan vara typ min 40:e torsdagsporter. Idag utan bok och istället har jag tittat på första halvlek mellan La Rochelle och Ulster i europeiska cupen i rugby. Fransmänen leder med 13-10 i halvlek.

Dagens Coffe Caramel Milk Stout har jag gått och glatt mig åt sedan i fredags då jag bestämde att det skulle bli denna just idag. Det var ett gott och sötsliskigt val. Milk Stout står det och Milk Stout är det. Somersetbryggarna har sannerligen inte snålat på mjölksockret. Vanilja, kaffe, maltighet men inte alls mycket fruktighet och bara en antydan till humle i aromen. Mera beska i smaken vilket tar över sötman på ett skönt vis. Kanske bubblig öl, småkittlar på tungan. Betydligt enklare smak än den komplexa aromen. Beska först, sedan kommer mjölksockersötman och avslutningsvis dyker det upp vanilj som klingar bort i eftersmaken.

Trevlig öl, smakar bra om än lite lätt kemisk. Inte så det stör enormt men jag funderar lite på hur de har fått till vaniljsmaken. God nog för att jag ska sätta upp Electric Bear på listan över bryggerier som jag borde söka lite mera efter.

2 reaktioner till “Torsdagsporter – Mocha-chocolata Ya Ya från Electric Bear Brewing Co

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s