Anspach&Hobday – The Stout Porter

Vad som är vad av stout och porter brukar kunna bli ett härligt förvirrat samtal. A&H har tagit fasta på en äldre tolkning av begreppen. Inte så förvånande, hela bryggeriet andas en härligt förskönad bild av det viktorianska England. Reformklubb, imperiebyggande, framåtanda, Stiff upper lipp och allt det andra. De har en porter bland sina reguljära öl och så även denna lite sturskare, 8,5%, kraftigare, mäktigare version av portern. Kanske skulle jag ha börjat med just portern men jag var verkligen sugen på något kraftigt och mäktigt.

Detta är inte en imperial stout, alldeles för lättdrucken och sessionaktig för detta. Massor med smaker, kaffe, choklad, mörk fruktighet, lite lakritston. Alltihop balanseras mot det lättare hållet med East Kent Golding och Cascade. Inte någon mäktig humledominans i ölen men en tydlig och klar närvaro. Hög beska rakt igenom men även lite citruston i aromen. Kort eftersmak bidrar till att öka hinkabiliteten.

Riktigt trevlig Foreign Stout. Enligt deras hemsida är det ” A beer that goes very well with itself” men jag kan gå i god för att den passar fint ihop med en bok också.

Anspatch&Hobday, The Stout Porter, London, Karlströms Malt

2 reaktioner till “Anspach&Hobday – The Stout Porter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s